Wat doet welke band?

Winterbanden, zomerbanden, all-seasonbanden; wat is het verschil precies? Als expert in banden leggen we het u graag uit.

 

Winterbanden
Door het bijzondere profiel en de speciale rubbersamenstelling heeft u in de winter meer grip op de weg en een kortere remweg.

Lees alles over winterbanden

Zomerbanden
Meer comfort, meer grip en een kortere remweg op een warm wegdek. Door het profiel en het rubber blijft uw band namelijk altijd hard.

Lees alles over zomerbanden

All-season banden
Deze band heeft de unieke eigenschap om zich steeds aan te passen aan de veranderende temperaturen en omstandigheden van het wegdek.

Lees alles over all-season banden

 

Koop niet zomaar een band. Let op deze punten.

De juiste band kiezen is belangrijker dan u denkt. Omdat uw band het enige contactpunt is tussen de weg en uw auto, moet de band perfect bij u passen. Bij het vermogen en het gewicht van uw auto natuurlijk. Maar ook bij uw rijstijl, het aantal kilometers dat u elk jaar aflegt, of u veel in de stad of op de snelweg rijdt en bij de eisen die u stelt aan uw band over zuinigheid, duurzaamheid en geluid.

Komt u er zelf niet uit? Onze experts geven u graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt, dan helpen we u direct bij het vinden van uw perfecte band.

 

Hoe lang kan een autoband mee? Check het profiel

Als uw banden nog maar 1,6 mm profiel hebben, bent u wettelijk verplicht om ze te vervangen. Wij raden echter aan om zomerbanden en all season banden te vervangen bij 2 mm profiel en winterbanden bij 4 mm profiel. Als uw banden te weinig profiel hebben, doen ze niet meer waar ze voor gemaakt zijn. Wissel dus op tijd uw banden, zodat u altijd voldoende grip hebt en veilig de weg op kunt.

Hoe lang kan een band mee? Check de leeftijd

Zijn de banden 6 jaar of ouder? Laat ze dan vervangen of in ieder geval goed controleren. Banden ouder dan 10 jaar zijn echt te oud en moet u laten vervangen. Ook als ze nauwelijks gebruikt zijn en nog genoeg profiel hebben. Door uitdroging - maar ook door vervuiling, zonlicht en uv-straling - is de conditie van de band niet goed genoeg meer. Voorkom ongelukken en vervang dus op tijd uw banden.

Hoe oud is mijn band? Kijk op de zijkant

Je kunt zelf heel eenvoudig ontdekken hoe oud je band is. Op de zijkant van de band staat namelijk een code met vier cijfers. De eerste twee cijfers staan voor de week waarin de band is gemaakt en de laatste twee cijfers voor het jaar.

De code 3918 geeft aan dat de band in week 39 van 2018 is gemaakt. En als je het getal 2121 ziet, dan is jouw band geproduceerd in de 21e week van 2021.

 

Kwaliteitsbanden voor elke portemonnee

Aan elke band hangt een ander prijskaartje. Gelukkig heeft Profile voor elke portemonnee een perfecte kwalitatieve band. Van banden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding tot premium banden van topmerken.

Kunt u niet kiezen? Neem dan contact op. Onze experts geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Zodat u altijd met een perfecte band de weg op gaat.