Wat zijn all-season banden?

All-season banden worden ook wel vierseizoenenbanden genoemd. En zoals de naam al zegt, kunt u er het hele jaar op rijden. De rubbersamenstelling van een all-season band zit tussen dat van een zomerband en een winterband. Daardoor blijft de band zacht in de winter en hard in de zomer.

De ene all-season band is echter de andere niet. Dus laat u goed adviseren. Welke band past bij uw rijstijl? Gaat u voor looks? Gaat u veel rijden of weinig? En waar rijdt u voornamelijk: in de stad of op de snelweg? En welke eisen stelt u aan uw nieuwe vierseizoenenbanden? Hoe stil, zuinig en duurzaam moeten ze zijn? De experts van Auto Romar geven u graag persoonlijk en vrijblijvend advies.

 

Hoe herkent u all-season banden?

Weet u niet zeker of u al vierseizoenenbanden hebt? Kijk naar de codes en symbolen op de zijkant van uw band. Ziet u A/S? Dat betekent All Season. Dat zijn dus all-season banden en geen winterbanden. Alhoewel ze in landen als Oostenrijk en Duitsland wel worden toegestaan bij winterse omstandigheden.

Ziet u een sneeuwvlok symbool? Dat is de 3PMSF markering waarmee u in veel wintersportgebieden mag rijden. Met deze band voldoet u in veel landen aan de minimale eisen voor een winterband. Ziet u M+S? Dat betekent Mud en Snow. Het profiel van deze band kan heel goed sneeuw en modder wegwerken. Deze code zegt echter niets over hoe goed de band is onder winterse eigenschappen.

 

Met goed onderhoud gaan vierseizoenenbanden vele seizoenen mee

Als bandenexpert hebben we veel slimme bandentips. Controleer bijvoorbeeld regelmatig uw bandenspanning. Met de juiste spanning heeft u meer grip, rijdt u zuiniger en gaan uw banden langer mee. Check dan ook meteen de profieldiepte van de banden. Gladde banden zijn namelijk erg gevaarlijk. En laat uw auto goed uitlijnen en uw banden balanceren. U rijdt dan zuiniger en u voorkomt dat uw auto gaat trillen.