Waarom een APK keuring?

APK staat voor algemene periodieke keuring. Door deze wettelijk verplichte keuring wordt voorkomen dat onveilige auto's, motoren en andere voertuigen deelnemen aan het verkeer. De keuring voorkomt dus veel gevaarlijke situaties.

Bij deze veiligheidscontrole kijken we bijvoorbeeld naar de verlichting van het voertuig. Maar ook voertuigen die te veel schadelijk stoffen uitstoten komen niet door de keuring en worden dus afgekeurd. Kortom, de APK zorgt voor meer veiligheid en heeft ook positieve gevolgen voor het milieu.

Kosten APK weten? Neem dan even contact op met Auto Romar.

 

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

Twee maanden voordat de APK vervalt, kunt u uw auto opnieuw laten keuren. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan voor de jaren daarop gewoon staan, en wordt met een of twee jaar verlengd. Als u uw auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan krijgt u een nieuwe APK-vervaldatum. 

Bent u te laat voor uw APK-keuring? Dan kunt u een flinke boete krijgen. Dus wees op tijd. En maak een afspraak voor de APK bij de specialisten van Auto Romar.

APK-keuring kosten weten?

Neem even contact op met Auto Romar. De prijzen zijn altijd inclusief afmeldkosten en milieumeting.

Als we tijdens de keuring iets tegenkomen, dan bespreken we altijd vooraf de kosten voor reparatie. Zodat u niet opeens voor verrassingen komt te staan.

Wilt u een gratis APK-keuring? Combineer uw afspraak dan met een grote onderhoudsbeurt.

Bespaar tijd en geld: combineer APK met grote onderhoudsbeurt

Heeft u een benzineauto? Dan krijgt u bij een grote onderhoudsbeurt altijd een gratis APK keuring. Heeft u een dieselauto? Dan dient u door de roetfiltertest wel wat meer te betalen bij een gecombineerde afspraak, maar het is altijd nog voordeliger – en efficiënter – dan twee aparte afspraken. Maak dus snel een afspraak voor een grote onderhoudsbeurt.

 

De 6 voordelen van een APK-keuring bij Auto Romar

  1. Auto Romar is RDW-erkend
  2. Bij ons werken vakkundige APK-keurmeesters
  3. U krijgt een scherpe prijs voor de hoogste kwaliteit
  4. Bij eventuele reparaties geven we altijd vooraf een prijsopgave
  5. Inclusief afmeldkosten en milieumeting
  6. Gratis herkeuring als uw auto is afgekeurd en wij de reparaties mogen doen

 

Zo bent u goed voorbereid op de APK-keuring

Heeft u geen zin in onaangename verrassingen tijdens de keuring? Controleer uw auto dan zelf eerst met onze handige checklist. Twijfelt u ergens over? Maak dan voor uw keuring eerst even een afspraak met een van onze specialisten om alles na te kijken.

Check uw banden.

Een auto met slechte banden wordt afgekeurd. Volgens de wet mag het profiel van uw banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook mag u geen bulten of scheuren zien in uw band. En uiteraard moeten de banden die op dezelfde as zitten dezelfde afmetingen hebben.

Check uw ruitenwissers.

Uw ruitenwissers mogen geen strepen achterlaten op je ruit tijdens het wissen.

Check uw lampen.

Goede verlichting is verplicht op elke auto. Dus kijk goed naar beide stadslichten, beide achterlichten, beide remlichten, beide dimlichten en naar uw groot licht. Sommige auto’s hebben twee grote lichten en andere auto’s hebben er vier. En kijk ook even naar de verlichting van uw kentekenplaat.

Bij auto’s vanaf 1999 dient u ook goed te kijken naar het mistachterlicht en de achteruitrijlichten. En bij auto’s vanaf 2001 dient u ook goed te kijken naar het derde remlicht.

Check of uw claxon werkt.

Check of uw ruitensproeiers werken.

Check uw kentekenplaat.

Zorg dat uw kentekenplaat goed leesbaar is en dus niet verborgen zit achter de trekhaak.

Check uw gordels.

Uw gordels mogen niet versleten zijn. U moet ze eenvoudig kunnen loskoppelen en ze moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan wordt getrokken.

Check de remmen.

Test even of de rem en handrem nog goed werken.

Check de remvloeistof.

Kijk of er nog voldoende remvloeistof in het reservoir zit.

APK afgekeurd?

Komt uw auto niet door de keuring? Bijvoorbeeld omdat er iets gerepareerd moet worden? Dan heeft u twee maanden de tijd om uw auto te laten repareren. In deze periode mag u alleen met de auto rijden om naar de garage te komen voor reparatie. Voor alle andere ritten mag u uw auto dan niet gebruiken.

 

Tips voor de APK

Tenslotte hebben we nog een paar waardevolle tips voor de APK-keuring. Maak op tijd een afspraak voor de keuring en neem altijd uw kentekenbewijs mee naar de afspraak. Verder krijgt u na de APK-keuring altijd een keuringsrapport. Bewaar dit rapport in de auto, want u bent verplicht om het altijd bij u te hebben als u rijdt. Is uw auto afgekeurd? Ook dan is het belangrijk om het keuringsrapport goed te bewaren.