Winterbanden kopen; hier moet u op letten

Natuurlijk is prijs belangrijk bij het kiezen van een winterband. Maar er zijn nog meer – misschien wel belangrijkere – factoren bij het kiezen van de juiste band. Past de band wel bij uw rijstijl? Hoeveel rijd u in de winter? En waar rijd u? In de stad, op de snelweg of veel in de bergen. Ook het vermogen en het gewicht van uw auto spelen een belangrijke rol bij het selecteren van de juiste band.

Hoeveel profiel moet mijn winterband hebben?

Het is belangrijk dat je winterbanden minimaal 4 millimeter profiel hebben. Is het minder? Dan verliest de band z’n werking en wordt het eigenlijk een zomerband. Profile raadt u dan ook aan om oude winterbanden te wisselen voor nieuwe als u 4 millimeter profiel of minder hebt.

 

Hoe meet ik de profieldiepte van mijn winterbanden?

Op de zijkant van uw band zitten Tread Wear Indicators. Is het profiel net zo ver afgesleten als de hoogte van dat meetpunt? Vervang dan uw band. Om het profiel te meten kunt u ook een twee-euromunt gebruiken.

Steek de munt in het profiel. Komt de zilveren buitenrand boven de groef uit? Dan is het tijd om je banden te vervangen. Of kom naar een van onze vestigingen. Dan kijken we meteen ook naar uw bandenspanning.

 

Winterbanden in het buitenland. Waar en wanneer is het verplicht?

Gaat u op reis door Europa? Check dan eerst waar u op winterbanden moet rijden. In veel wintersportlanden zijn winterbanden namelijk verplicht. Zo zijn winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse omstandigheden.

Waar en in welke landen zijn winterbanden verplicht?

 

Kwaliteitsbanden voor elke portemonnee

Auto Romar heeft kwalitatieve winterbanden in elke prijsklasse. Van premium winterbanden van topmerken tot winterbanden met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Kunt u niet kiezen? Neem dan contact op. Onze experts geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Zodat u altijd met een perfecte band de weg op gaat.

 

Winterbanden huren? Of all season banden kopen?

Rijd u niet vaak in de winter? Maar gaat u wel een weekje of twee naar de sneeuw? Dan is het huren van winterbanden geen gek idee. Of kies voor all season banden. Als er een sneeuwvloksymbool op staat, dan wordt de band in veel landen toegestaan als winterband.