Voor alle zomerbanden komt u naar Auto Romar

Zodra het warmer is dan 7°C kunt u beter op zomerbanden rijden. Kom in het voorjaar dus langs bij Auto Romar voor het beste advies voor de beste band. De ene zomerband is namelijk de andere niet. Kies dus altijd een band die bij u past.

Rijdt u sportief of juist rustig? Rijdt u veel in de stad of juist veel op de snelweg? Rijdt u veel of weinig? En hoe zuinig, stil en duurzaam wilt u dat uw nieuwe band is? We helpen u graag kiezen. Zodat u de hele zomer veilig en comfortabel rijdt. En uiteraard kunt u alle banden bij ons kopen en zorgen we ervoor dat ze snel, vakkundig en verrassend voordelig worden gemonteerd.

 

Zomerbanden kopen hier moet u op letten

Natuurlijk is prijs belangrijk bij het kiezen van een zomerband. Maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste band. Past de band wel bij uw rijstijl? Hoeveel rijdt u in de zomer? Gaat u helemaal naar Italië en weer terug? En waar rijdt u veel in de zomer? In de stad of op de snelweg? Ook het vermogen en het gewicht van uw auto spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste band.

Hoeveel profiel moet mijn zomerband hebben?

De overheid geeft aan dat het profiel van uw zomerband niet minder mag zijn dan 1,6 mm. Maar wij raden u aan om bij 2 mm al uw zomerbanden te vervangen. Dat is niet alleen comfortabeler maar ook veiliger. Met voldoende profiel wordt regenwater namelijk goed afgevoerd en voorkomt u ongelukken.

 

Hoe meet ik de profieldiepte van mijn zomerbanden?

Op de zijkant van uw band zitten Tread Wear Indicators. Is het profiel net zo ver afgesleten als de hoogte van dat meetpunt? Vervang dan uw zomerband. U kunt ook een simpele profielmeter aanschaffen. Steek de meter in de groef en u ziet meteen de diepte. Of kom naar een vestiging van Auto Romar. Dan kijken we meteen ook naar uw bandenspanning.

 

Van goedkope banden tot zomerbanden van topmerken

Auto Romar heeft zomerbanden in elke prijsklasse. We hebben goedkope banden, premium banden van topmerken en banden met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope zomerband klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar ze slijten vaak wel sneller, waardoor u ook sneller een nieuwe set zomerbanden nodig hebt. En dan bent u dus alsnog meer geld kwijt.