APK-keuring bij Profile: 29.95 all-in

 • Wij zijn RDW-erkend
 • Vakkundige en APK keurmeesters
 • Scherpe prijs voor de hoogste kwaliteit
 • Bij eventuele reparaties altijd vooraf een prijsopgave 
 • Afmeldkosten en milieumeting inbegrepen

Kosten APK-keuring

Bij Profile Car & Tyreservice betaalt u 29.95 voor een complete APK-keuring. Dat is een totaalprijs, inclusief de afmeldkosten en milieumeting. En zijn er reparaties nodig? Dan bespreken we dit altijd vooraf met u. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

De APK-kosten voor een camper zijn 69.95.

Gratis APK-keuring bij grote onderhoudsbeurt

De APK is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan uw auto. U kunt de APK-keuring bij ons combineren met een onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt betaalt u zelfs niets voor uw APK! 

APK-keuring combineren met kleine onderhoudsbeurt

Wanneer u regelmatig een kleine onderhoudsbeurt laat uitvoeren voorkomt u onaangename verrassingen. We kunnen uw kleine beurt combineren met een APK-keuring, zodat u maar één afspraak hoeft te maken.

Wat doen we bij een APK-keuring?

Onze APK keurmeesters lopen uw auto in ongeveer 45 minuten na op de volgende onderdelen:

 • Verkeersveiligheid: controle banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Milieu: controle uitlaatgassen.
 • Algemeen: kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof.
 • Afmelden bij de RDW.

Wanneer moet u uw auto laten keuren?

Vul uw kenteken in en check uw APK-vervaldatum direct online op de website van de RDW.
Voorkom dat u een boete krijgt en laat uw APK-keuring op tijd uitvoeren. Dit kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.  

Hoe vaak moet u uw auto laten keuren?

Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden. 

Checklist APK: bereid u goed voor

Voorkom verrassingen en kijk uw auto voor de keuring alvast na op een paar belangrijke punten. Deze checklist helpt u bij uw voorbereiding:

 • Controleer uw banden. Een auto wordt met slechte banden afgekeurd. Wettelijk gezien mag het profiel van uw banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook mogen uw banden geen bulten of scheuren vertonen, en moeten de banden op één as moeten dezelfde afmetingen hebben. Laat uw banden bij twijfel nakijken bij een Profile-vestiging bij u in de buurt.
 • Controleer de ruitenwissers. Deze horen geen strepen achter te laten tijdens het wissen. 
 • Controleer de lampen. Verplicht voor elke auto zijn 2x stadslicht, 2x achterlicht, 2x remlicht, 2x dimlicht, 2x of 4x groot licht, kentekenplaatverlichting, mistachterlicht (vanaf 1999), achterlicht (vanaf 1999), achteruitrijlichten (vanaf 1999) en een derde remlicht (vanaf 2001).
 • Controleer of de claxon werkt.
 • Controleer of de ruitensproeiers werken.
 • Zorg dat de kentekenplaat goed leesbaar is en niet achter de trekhaak verborgen zit.
 • Controleer alle gordels. Ze mogen niet versleten zijn, moeten eenvoudig loskoppelen en moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan getrokken wordt.
 • Controleer of de (voet)rem en handrem goed werken.
 • Zorg dat er voldoende remvloeistof in het reservoir zit.

Tip: houd rekening met steekproef RDW

Houd rekening met de kans dat uw auto door de RDW geselecteerd wordt voor een steekproef. Het is wettelijk verplicht om hieraan mee te werken. Zorg dus dat uw auto na de keuring enige tijd beschikbaar is voor het geval deze geselecteerd wordt.

Auto afgekeurd? Gratis herkeuring!

Wordt uw auto afgekeurd bij een APK-keuring door Profile Car & Tyreservice? Dan voeren we kosteloos een herkeuring voor u uit. De voorwaarden:

 • De uit het keuringsrapport voortvloeiende reparaties worden door Profile Car & Tyreservice verricht. 
 • De nieuwe keuring wordt ingepland binnen twee weken na de datum van afkeuring. 

Indien u de reparaties niet bij ons laat uitvoeren, dan betaalt u € 20,- voor een nieuwe keuring, onder voorwaarde dat u de afspraak voor herkeuring maakt binnen 2 weken na datum van afkeuring.  Let op: het is verboden om met een voertuig te rijden wanneer het niet aan de APK-keuringseisen voldoet. Plan uw APK-keuring dus altijd ruim op tijd in, zodat uw auto uiterlijk op de APK-vervaldatum is goedgekeurd.

U kunt uw auto voor de APK vanaf 8.30 uur tot 17.00 laten afmelden bij de RDW. Helaas is dit op zaterdag niet mogelijk, wij raden daarom aan uw APK te plannen tussen maandag en vrijdag. Plan direct uw APK afspraak online.